Volgens de Nederlandse wet mag bij ondragelijk en uitzichtloos lijden euthanasie worden uitgevoerd. Het leven van de patiënt wordt -altijd uit vrije wil- beëindigd door een arts, doormiddel van het toedienen van medicijnen.

Soms kan deze behandeling niet thuis worden uitgevoerd, omdat nabestaanden niet na het overlijden geconfronteerd willen worden met het sterfbed of de omgeving waarin de patiënt is overleden, of omdat het de wens is van de patiënt elders te sterven.

Special Death Care komt tegemoet aan wensen van de patiënt -binnen de grenzen van de wet- als deze op een gekozen plaats wil komen te overlijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bosrijke omgeving of het strand bij een ondergaande zon. Een arts zal vervolgens de euthanasie in de mobiele unit uitvoeren.

Nadat de lijkschouwer de dood heeft vast gesteld, kan de overledene eventueel direct worden verzorgd, om daarna te worden overgebracht naar de plaats van opbaring. Vanzelf sprekend kan de verzorging ook plaats vinden op een andere plaats -bijvoorbeeld woonhuis of aula- al dan niet met behulp van Special Death Care.

Er zal voorafgaand aan de euthanasie altijd overleg plaats vinden met de instanties die bij de euthanasie betrokken zullen zijn.

Prijzen gebruik mobiele unit uitsluitend na overleg.

 

Euthanasie Special Death Care