Print

Voorlichting/ scholing/ klinische les

Special Death Care heeft jarenlange ervaring in het geven van voorlichting aan (leerling) verpleegkundigen, scholen, artsen, hulpverleners, verzorgingstehuizen en mensen die werkzaam zijn in de uitvaart.

Special Death Care geeft voorlichting aan belangstellenden en aan opleidingsinstanties. U krijgt informatie over onder andere lijkstijfheid (rigor mortis), verkleuring (livor mortis), bacteriën, verzorgen van een overledene, pacemakers/ defibrillatoren/ neuro stimulatoren, natuurlijke dood, niét natuurlijke dood, verwijderen van infuus, obductie/ donatie, ter beschikking van de wetenschap, thanatopraxie/ balseming, stolling/ lekkages bij een overledene.

Het leren herkennen/ signaleren van een lichaam die achteruit gaat en het professioneel inspelen op deze situatie.

De voorlichting heeft ook aandacht voor de risico's die u loopt tijdens het verzorgen van een patiënt die behandeld is met jodium i-125, jodium i-131 of Thorium 227 en is er volop aandacht voor de nieuwste pacemakers en stimulatoren en waar deze zich bevinden in het lichaam.

Doelstelling is het voor iedereen die te maken krijgt met een overledene meer vaardigheden aan te reiken, zodat het verzorgen op een professionele en vertrouwde manier plaats kan vinden (meer zelf zekerheid en kennis). Tijdens de voorlichting is er voldoende ruimte om vragen te stellen en problemen te bespreken waar u in de praktijk tegenaan loopt.

De voorlichting kan op elk gewenste locatie plaats vinden. Een presentatie neemt ongeveer 3 uur in beslag, geen pauze. Aangezien u een hoop informatie krijgt, adviseer ik om pen en papier mee te nemen. U krijgt op verzoek na afloop een bewijs van deelname per mail toegestuurd.

Tijdens de presentatie worden geen foto's of overledenen getoond. Desgewenst kan er een kijkje worden genomen in de Special Death Care mobiele unit.

BIG Registratie: Special Death Care kan geen geaccrediteerde punten toe kennen. Echter kun je wel je punten opvoeren voor Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteiten (ODA). Dit zijn punten die je behaalt door het volgen van activiteiten die jouw professionalisering en deskundigheid vergroten, mits de les niet behoort tot je werk en het bedrijf -waarbij je de les volgt- niet geaccrediteerd is voor het Kwaliteitsregister V&V. Zie tevens de website van het kwaliteitsregister V&V.

Wil je zelf graag een klinische les organiseren in jouw regio? Bij minimaal 26 personen komt Special Death Care naar je toe. Neem vrijblijvend contact op.

Scholen en groepen vanaf 26 personen krijgen een gereduceerd tarief. Prijs op aanvraag.

Ook voor de cursus airbrush bent u van harte welkom. Mijn aangrijpend boek al gelezen?

 

Geplande voorlichtingen:

Zaterdag 20 maart 2021. Les aan belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent naar veranderingen in het lichaam nadat we zijn overleden. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur. Prijs €29,- pp. Aanmelden per mail. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen. Vol!

Vrijdag 9 april april 2021. Informatieve les voor de derdejaars doktersassistenten op het Hoornbeeck college te Kampen. Aanvang 09.00 uur. Geen externe aanmeldingen mogelijk.

Maandag 26 april 2021. Boeiende les voor stagestudenten (leerjaar 3) van de opleiding verzorgende op het Hoornbeeck college te Kampen. Aanvang 10.00 uur. Geen externe aanmeldingen mogelijk.

Zaterdag 22 mei 2021. Les aan belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent naar veranderingen in het lichaam nadat we zijn overleden. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 10.00 uur. Prijs €29,- pp. Aanmelden per mail. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen.

Zaterdag 29 mei 2021. Airbrush cursus voor beginners. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 10.00 uur. Kijk hier voor de verdere info en prijs. Bijna vol.

Zaterdag 2 oktober 2021. Samen met de Forensische opsporing een leuke stand op de 112Dag in Harderwijk. Hier geven we uitleg over een plaats delict en de reconstructie van een dodelijk slachtoffer.

Zaterdag 20 november 2021. Les aan belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent naar veranderingen in het lichaam nadat we zijn overleden. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur. Prijs €29,- pp. Aanmelden per mail. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen.

Zaterdag 27 november 2021. Airbrush cursus voor beginners. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 10.00 uur. Kijk hier voor de verdere info en prijs.

Zaterdag 22 juni 2022. Special Death Care zal met open deuren aanwezig zijn op de 112Dag in Groningen.

 

Voorlichting Special Death Care

 

Voorlichting bij Special Death Care